Diary 2004. 9
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9月9日 (木)  Ristorante La Pianta レストラン ラ・ピアンタ

"Ristorante La Pianta" is located in the corner of "Toyano Lagoon Prefectural Park",in which "Big Swan"stands. It started to become crowded toward noon. Some people had to wait for a while to get a table, although it was a weekday. I hear this place is so popular. I'm grinding the cheese in the third picture.
ビッグスワン」のあるスポーツ公園の一角にあるイタリアンレストラン「ラピアンタ」でランチを食べてきました。平日なのに12時前後には店の前で順番を待つ人たちが多数。人気の場所らしいです。写真を撮った時間帯はまだ早かったのでお客はまだ少なめです。チーズをひいてスパゲティにかけています。

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9月10日 (金)  Katakai Fireworks   片貝花火

Last night I went to see fireworks in Katakai for the first time in my life. Katakai is famous for its "yon-shaku-dama", a firework which is as big as 120 centimeters in diameter. When it is shot in the sky, it spreads an area as large as 800 meters in diameter. It is officially recognized in the Guinness Book of World Record for the biggest firework in the world. Unfortunately it was drizzling last night, but fireworks were beautiful and so powerful! It's a shame that my picture doesn't show the real beauty of the fireworks.
昨夜、片貝花火デビューしました・・・初めて行ってまいりました。世界一の花火4尺玉はギネスに認定。今年は長岡で3尺玉を見ましたがそれより大きい4尺玉。あいにくの雨、小雨が降ったり止んだりの中でしたが、4尺玉のみならずどの花火もすばらしく感動しました。私の写真はうまく撮れたのがなくて・・・残念!

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9月12日 (日)  Gyoza Party 餃子パーティ

I invited the highschool first graders who are my present and former students to "Gyoza Party" at my home today. We enjoyed making and eating gyoza or dumplings with minced pork and vegetable stuffing. I bought a food processer just recently I had long wanted. That enables me to mince meat and vegetables easily and quickly. It's amazing! We also made fried Chinese noodle on the electric hot plates. After the meal, we had nice desserts Ayako, my assistant girl, and I had made beforehand. Super delicious!
今年中学を卒業し高校1年生になった生徒さんを招いて餃子パーティなるものを催しました。実は最近フードプロセッサを買ったので餃子を作るのが早く楽になったっていうのが理由の大半。フードプロセッサで具を準備しみんなで皮に包みました。ホットプレートを使い、焼きそばもついでに焼いて、その後は私と綾子さん(アシスタントの女の子)のお手製のデザートをおいしくいただきました。あ、それから私の特製卵入りコーンスープも。超うまかった!

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9月19日 (日)  Scone  スコーン

I made scones for the first time and they turned out to be real good! Although I badly wanted to eat scones, I couldn't find them at a near-by bakery. That was why I decided to make them by myself. When I went to Australia some years ago, my friend served me homemade scones, which I found incredibly good. The ones I made today tasted a little sweet and simple. I had them with cream and tea.
スコーンがどうしても食べたくなったけど、近くのパン屋にはとりあえず売ってなかった。「じゃあ作ろう」ってことになりスコーン初挑戦。実はオーストラリアに行った時に初めてスコーンを食べた後、あまりにおいしくてしばらくはまってしまいました。今日のスコーンはほのかに甘く素朴な味が再現できた気がして満足。本日は生クリームを添えていただきました。

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9月21日 (火)  Today's dinner 今日の晩御飯

Today's menu: Ground meat rolled in cabbage leaves, Cooked hijiki seasoned with soy sauce and sugar (Hijiki is a kind of edible seaweed.), Grilled dried blowfish
Thanks to the food processor that I bought recently, it's a piece of cake to chop and mix all the ingredients stuffed inside cabbage leaves. The parsley used as decoration on the cabbage is from our kitchen garden.
今日の晩御飯を撮影しました。
メニュー:ロールキャベツとひじきの煮物、一夜干しふぐ焼き
ロールキャベツの中に入れる具はフードプロセッサーであっという間に刻んで混ぜ合わせられるのでとっても楽になりました。刻みパセリは裏庭から。トマトソースでおいしかったです。

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